Мерск (Maersk) -  най-голямата в света компания за контейнерни превози, временно ще

...
Мерск (Maersk) -  най-голямата в света компания за контейнерни превози, временно ще
Коментари Харесай

Най-големият флот за едри товари отписа руските пристанища

" Мерск " (Maersk) -  най-голямата в света компания за контейнерни транспорти, временно ще спре всичките си кораби до и от Русия, присъединявайки се към западните наказания против Москва след нахлуването й в Украйна, заяви компанията

Maersk Line, или Maersk SeaLand, е интернационална компания за контейнерни транспорти и е част от датския бизнесконгломерат Maersk Group.

Преди  Maersk подобни решения оповестиха основаната в Сингапур компания за контейнерни транспорти Ocean Network Express (ONE), немската Hapag Lloyd HLAG.DE и основаната в Швейцария корабна група MSC.

Мярката ще засегне всички съветски пристанища. Но превозването на храни,  медицински и филантропични доставки ще продължи, показват от Maersk. 

Компанията обслужва товарни транспорти до Санкт Петербург и Калининград в Балтийско море, до и от Новоросийск в Черно море и до и от портовете " Владивосток " и " Восточний " на източното крайбрежие на Русия.

Maersk има 31% от съветския пристанищен оператор Global Ports, който ръководи шест терминала в Русия и два във Финландия. Акционери в Global Ports са и съветската държавна нуклеарна компания " Росатом " и съветският предприемач Сергей Шискарев.  " С руските съдружници в Global Ports търсим по какъв начин да се съобразим с непрестанно разрастващите се наказания и ограничавания и приготвяме вероятни последващи стъпки ", допълват от Maersk.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР